Utmanare 15–18 år

Äventyr på riktigt! I Scouterna hittar du både utmaningar och nya kompisar, oavsett var du bor eller hur du gammal du är. Att vara scout är att utmana. Dig själv, din omgivning och alla förutfattade meningar.

Tillsammans med kompisar får du uppleva utmanande friluftsliv och engagera er i samhällsfrågor.

Som utmanarscout händer mycket i livet. Många går på gymnasiet och har veckorna fullbokade. Då är det skönt att koppla bort vardagen med Scouterna. Som utmanarscout öppnar sig världen för dig på riktigt. Du och dina kompisar har möjlighet att åka på en mängd olika läger och äventyr runt om i Sverige, Europa och världen. Det är som utmanarscout som många får möjlighet att åka på världsscoutjamboree.

I Scouterna är det alltid tillåtet att göra fel, men det är ofta när vi reflekterar som vi kommer på hur vi ska göra för att det ska bli rätt nästa gång.

Utmanarna träffas oftast på måndagar 19.00 – 21.00. Planering, samlingsplats, utrustning att ta med står alltid i kalendariet. Vi försöker att vara ute hela eller stor del av mötet.

I Utmanarna har Teg och Umeå scoutkårer möten tillsammans. Vi har två olika utmanarlag, ett för yngre utmanare och ett för äldre. Om du vill börja i Utmanarna eller höra vad vi har på gång just nu maila våra scoutledare.

Kalender

Ledare på avdelningen Björkligan

Viktor Lindström

Sekreterare / Ledare

Eva Krämer

Ledare

Michael Bull

Ledare

Ledare på avdelningen Skogidoo

Johannes Karlsson

Ledare / Valberedning

Tobias Hedlund

Ledare (Umeå Scoutkår)